Platós kisteherautó bérléssel költöztünk

Ilyen a platós kisteherautó bérlés

Sokáig szerveztük a költözést. Nehéz volt minden fontos tényezőt egymáshoz hangolni, de a végén sikerült. A platós kisteherautó bérlésnek ebben óriási szerepe volt. Hogy hogyan jött az ötlet? Máris kifejtem. A platós kisteherautó bérlés, a legjobb megoldás Eleinte költöztetőcéget kerestünk a költözéshez. Az ilyen cégek remekek, tényleg. Azonban ha az ember szinte minden pénzét az új házba fektette, akkor mindent kiadást meg kell gondolnia. És innen jött az ötlet: mi lenne, hogyha a költözést mi magunk szerveznénk?

A platós kisteherautó bérlés menete

Először is, le kell szögeznem, hogy mindenki, vagy legalábbis szinte mindenki képes saját maga költözni, és ezt saját tapasztalatból állíthatom (persze nyitott térrel rendelkező teherautóval főleg csak akkor, ha nem számít az ember esőre). Én magam sem hittem volna, hogy egyszer dobozokat és bútorokat fogok kisteherautóra cipelni, majd el is vezetni azt, de határozottan egy élmény volt az egész folyamat. A költözés, nem egyszerű önmagában sem, az embernek rengeteg holmija van. Ilyenkor sokat egyszerűbb kidobni vagy odaadni valakinek, mint hogy becsomagolja az ember. Ha kisebb lakásba költözik valaki, akkor erősen szelektálni kell, hogy mi az, amit vinni kell, és mi maradjon inkább. Mi is kisebb házba költöztünk, viszont sokkal szebbe. A legtöbb dolgunk egyébként is felesleges volt már, régi VHS kazetták és soha nem olvasott könyvek, régen kinőtt gyerekruhát adták. Így aztán heteken át pakoltunk lassan össze mindent. Amikor már láttuk a kiutak, gyakorlati síkra helyeztük a platós kisteherautó bérlést.

A platós kisteherautó bérlés maga igazán gyors folyamat, egy kis papírmunka után már lehet is vinni az autót. A legjobb benne, hogy gyors és egyszerű megoldás, nem kell egy harmadik felet belevonni. Az ár töredéke a költöztető cégnek, ez számunkra a legfontosabb szempont volt, ahogy azt már említettem. Jó, mert nem kellett ismerősöket keresgélni, nem kellett drága megoldást keresni sem, egyfajta arany középút. Maga a platós kisteherautó bérlés ponyvás teherautó helyett onnan jött, hogy nem volt sok dolgunk, de azok annál nagyobbak, és így is tökéletesen elfértünk. Esőre nem lehetett számítani nyár közepén, és így még néhány ezer forintot tudtunk spórolni.

Miért gondolom, hogy a platós kisteherautó bérlés jó megoldás cégek számára?

Vállalkozóként elmondhatom, hogy nehéz mindent kézben tartani. Nekem ugyan szolgáltatás lévén nincs gondom a szállítással, de ahogy a költözés folyt, rájöttem, hogy ez milyen hasznos lehetőség lehet a termékeket kínáló vállalkozók számára. Azt már tudtam, hogy lehet számlára bérelni, tehát annak egy részét vissza is lehet igényelni az adózás során. De ha ez nem így lenne, a platós kisteherautó bérlés akkor is nagyon megérné. Így a vállalkozásnak nem kell sem valamilyen szállítócéghez fordulnia, sem saját teherautóba fektetnie. Ez nagy könnyebbséget jelent, hiszen főleg a kezdő vállalkozások még nincsenek általában olyan anyagi helyzetben, hogy egy ilyen extra szolgáltatáshoz szükséges eszközt finanszírozzanak. Mégsem kell erről a lehetőségről lemondani, hogyha bérel az ember. Még nagyobb vállalkozások számára is előnyös lehet, hiszen így nem csak a vásárlási díjat spórolják meg maguknak, de az olyan extra költségeket is, mint a karbantartás, a biztosítás vagy a kötelező vizsgáztatások. Mi ugyan ezeket az előnyöket egyszeri alkalommal nem tudtuk teljesen kiélvezni, ettől függetlenül már most tudom, hogyha egyszer olyan céget nyitok, aminek szállítania kell majd, akkor azt egészen biztosan a platós kisteherautó bérlésen keresztül fogom megoldani én is (méghozzá innen: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/), ahogy még sok más vállalkozás is teszi.

Véleményem a platós kisteherautó bérlésről

Szerintem nagyon megérte, két napot béreltünk egy teherautót, hogy mindenképpen beleférjen az időbe a költözködés, de az egyébként is gyorsan ment, így pedig még jutott idő másra is, például tudtunk szünetet tartani, meg kipróbálni magát az autót, hogy biztosan tudom-e vezetni. Először furcsa volt a forgalomba menni vele, azonban hamar megszoktam az eltéréseket. A nagysága miatt még nem volt szükség másfajta jogosítványtípusra, mint amim egyébként is van, ezért én is meg tudtam oldani a feladatot, így ilyesfajta pluszköltséggel sem kellett számolni. A két hely nincs messze egymástól egyébként sem, és viszonylag kevés forgalommal rendelkezik a két város közti terület. Minden jól és gördülékenyen ment tehát, és ebben nagy szerepet játszott a platós kisteherautó bérlés lehetősége, ami így anyagilag is megkönnyítette számunkra a költözést, és a gyakorlatban is nagy hasznunkra vált. Én tehát csak ajánlani tudom mind magánszemélyek részére, mind akkor, hogyha a vállalkozásnak van szüksége egy járműre, amivel több vagy nagyobb dolgokat lehet szállítani. Ha újra olyan helyzetben kerülök én is az életben, hogy valami nagyobbat kell szállítanom, egészen biztosan igénybe fogom venni ezt a szolgáltatást, és már tudom is, hova forduljak. Szóval, amire még oda kell figyelni az az, hogy az egyes árucikkeket milyen körülmények között szállíthatja az ember, és már mehet is a munka. A platós kisteherautó bérléssel biztosan minden gördülékenyen fog menni. A linkelt honlapon pedig minden fontos információ megtalálható, hogyha valakinek sikerült felkeltenem ezzel az érdeklődését. Innen határozottan jó döntés a bérlés.