Trendi karácsonyfa díszek 2020-ban

Idén se maradhatnak ki a karácsonyfa díszek

Habár az életünk sokat változott ebben az évben, az év végének közeledtével az ember gondolatit egyre inkább kitölti a karácsony és az arra való készülődés. A hangulathoz több elengedhetetlen dolog is van ilyenkor, ezeket pedig már akár egy hónappal karácsony előtt is érdemes lehet elkezdeni gyűjteni. Ilyenek például az adventi koszorú, amire rögtön december elején már szükségünk lesz, a karácsonyfa díszek, az égősorok. Ne feledkezzünk el persze az ablakok, az udvar feldíszítéséről sem, hogyha teljessé szeretnénk tenni a dekorációt. Az ajtókat sem érdemes kihagyni az ünnepi hangulatból, és persze a legfontosabb mégis csak az ajándékok beszerzése ebben az időszakban, úgyhogy ideje el is kezdeni a vásárlást.

Klasszikus karácsonyfa díszek?

A karácsonyfa díszek nagy részéről természetesen elmondható, hogy sosem mennek ki a divatból. A csillogó gömbök, az égősorok, a díszes láncok és lampionok örök kiegészítői a fáknak. Persze a legfontosabb, hogy a csúcsdíszről se feledkezzen el az ember, ami általában valamilyen családi ereklye már évek óta, de ha valakinél éppen az a tradíció, hogy minden évben más kerül a fenyő tetejére, akkor persze irány a bolt! A klasszikus díszeket is tehetjük modernné, ha erre vágyik az ember, új elemekkel bővítve egészen különleges dekorációt teremthetünk a fa részére.

A modern karácsonyfa díszek

Ma már számos lenyűgöző karácsonyfa dísz található a piacon, amikről korábban csak álmodhattak az emberek. Rendkívül népszerű az elmúlt pár évben egy színbe öltöztetni a fát, de az sem lehetetlen a műfenyők körében, hogy maga a fa is valamilyen extrém színben pompázzon az otthonunkban. Lenyűgözők mostanában az üvegből készült díszek, habár ez kisgyerekes családnál talán nem a legjobb ötlet, hiszen könnyen baleset lehet a vége. Ennek ellenére még erről a dizájnról sem kell lemondanunk, hiszen ma már rengeteg műanyagból készült dísz hasonlít megtévesztően az üveg társára, és ráadásul így jóval olcsóbban is juthatunk hozzájuk.

A karácsonyfa díszek kiválasztása persze nem csak trend, hanem ízlés dolga is. Sokan egyáltalán nem tematizálnak, csak a megtetsző díszeket megvásárolják, és a régi kedvencekkel együtt felhelyezik őket a fára. Ez sok családnál több évtizedes díszeket is jelent, ami persze nagyon szép hagyomány, de könnyen túlzsúfolttá válhat a fa, szóval azért érdemes az ízlésesség határain belül maradni, kivéve ha nem éppen a művészi kaotikusság a cél.

A karácsonyfa díszek elhelyezése: mikor és hogyan

A karácsonyfa díszek – amelyeket érdemes lehet az interneten beszerezni: https://ledguru.hu/karacsony – összeállításának nincsenek szabályai vagy nagykönyve, ahogy már kiderülhetett a kissé szélsőségesen kettős összefoglalómból. A legjobb, hogyha a saját ítélőképességünkre hagyatkozunk a témában, ami nem is olyan nehéz, hogyha egy olyan ünnepről van szó, mint a karácsony. Itt kiélheti az ember a giccs iránti titkos vágyait, lehet egy kicsit merészebb vagy megszokottan visszafogott, a lényeg mégis csak a karácsonyi szellem megtalálása.

Mikor díszítsünk? Karácsony estéjén szokás a díszítést elvégezni, persze ez sem kőbe vésett szabály, és még babona sem fűződik hozzá, mint a karácsonyfa díszek leszedéséhez. A lényeg, hogy együtt csinálja a család, hiszen ez is egy külön programlehetőség, idő, amit együtt tölthet a család. Sokan szeretik meglepni a gyerekeket a feldíszített fával, ami egy jó gondolat, ugyanakkor talán még nagyobb élmény számukra az, hogyha ők is részt vehetnek a folyamatban a szüleikkel.

A karácsonyfa díszek leszedése január 6-án, vízkeresztkor esedékes, ami szintén ignorálható, hogyha az ember nem babonás, azonban ha nem műfenyőt vagy cserepes fenyőfát választott, akkor a tűlevelek tömeges potyogása előtt még érdemes kitenni a fát a házból, megkímélve ezzel magunkat az extra takarítási feladattól.

Ha nyilvános helyre kellenek a karácsonyfa díszek

Karácsonykor szinte minden volt és nyilvános épület, iskola, iroda díszít. Ilyen esetekben érdemes a régi bevált minimális gömböknél és girlandoknál maradni, de mindenképpen az ízléses díszítést választani. A modern díszítés is szóba jöhet természetesen, de ha olyan megoldást keresünk, ami mindenkinek passzolni fog az ízléséhez, akkor maradjunk a klasszikus, hagyományos megoldásoknál. Az ilyen helyeken szokás még extraként becsomagolt dobozokat, mint ajándékokat a fenyőfa alá helyezni, hogy ezzel is növeljük az otthonosság hangulatát.

Mivel ebben az évben kevesebb karácsonyi programot fognak szervezni tulajdonképpen az egész világban, ezért különösen fontos, hogy az ember otthon teremtse meg magának azt a hangulatot, amit máskor kiegészítenek a karácsonyi vásárok, a közös korcsolyázások, karácsonyi koncertek és mikulás ünnepségek, a plázák lenyűgöző dekorációja. Otthon persze szerényebb keretek között tudunk ilyen hatást kelteni, azonban a kellő odafigyeléssel kiválasztott karácsonyfa díszek a segítségünkre lesznek ebben a munkában ahhoz, hogy így is tökéletes legyen a karácsony. Elvégre, a lényeg mégis csak az, hogy együtt legyen a család. Közös programokat pedig a házon belül is lehet rendezni, amihez az interneten rengeteg ötletet találhatunk.